přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Tisková zpráva » Společnost přátelská rodině má čtrnáct oceněných

Společnost přátelská rodině má čtrnáct oceněných

04.10.2012

04.10.2012 zařazeno v kategorii: Tisková zpráva | autor: test autor |

 


Sokolov (1. 10. 2012)

Mateřská centra spolu s Karlovarským krajem vyhlásila výsledky kampaně Společnost přátelská rodině. Náměstek hejtmana Bc. Miloslav Čermák, hejtman PaedDr. Josef Novotný a starosta Sokolova Ing. Zdeněk Berka spolu s prezidentkou sítě mateřských center Rut Kolínskou předali v Kapucínském klášteře v Sokolově certifikáty čtrnácti oceněným.
Kampaň Sítě MC v ČR je zaměřena na posílení rodiny ve společnosti a na podporu prorodinné politiky. Současná společnost zaměřená na výkon a úspěch vytlačuje rodiny zejména s malými dětmi mezi ohrožené skupiny na okraji společnosti, proto je zapotřebí jasně deklarovat, že děti chceme nejen  penězi a slovy, ale především činy. Ti, kdo s podporou rodiny v podobě nabídky bezbariérového prostředí, rodinných slev, snahou o zachování zdravého životního prostředí atd. už začali, mohou získat certifikát Společnost přátelská rodině.
Očekáváme, že kampaní přispějeme ke zvýšení společenské prestiže rodiny a že pomůžeme upozornit na možnosti zlepšování podmínek života rodin s dětmi a slaďování profesního života rodičů s péčí o děti.
Členská mateřská centra Sítě MC v ČR jsou rozeseta po celé republice. Věříme, že jednotlivá MC povzbudí kampaní k aktivitám na podporu rodiny široké okolí svého působení.
,,Smyslem kampaně bylo zvýšit společenskou prestiž rodiny. Cílem bylo ocenit především ty, kteří prorodinnou politiku dělají více než slovy, ale i činy “ říká Hana Šnajdrová.
Hodnotící komise pečlivě procházela jednotlivé nominace a rozhodla o přidělení certifikátu čtrnácti společnostem. „Všichni ocenění provozují aktivity či nabízejí služby, které pomáhají zvýšení kvality životních podmínek rodin s dětmi. Obdržení certifikátu může být pro ně důkaz, že to co dělají, pozitivně ovlivňuje a naplňuje potřeby rodin. Zároveň ocenění může být motivací pro jejich další aktivity,” uvedl Bc. Miloslav Čermák náměstek hejtmana  Karlovarského kraje.
Oceněny byly tyto organizace:     

Aquacentrum AGRICOLA Jáchymov         
BC Robinson – Sokolov                   
Caffíčko – Ostrov
Cukrárna a kavárna Fantazie Cheb                        
Česká spořitelna – Sokolov      
MC Karlovy Vary
Ekocentrum MDDM Ostrov                                   
Freedom Café Karlovy Vary          
MC Klubíčko Cheb                        
Hotel Francis Palace Františkovy Lázně               
Kadeřnictví ŠIK – Cheb                    
RC Ostrůvek Ostrov
Pizza Mamma Mia Karlovy Vary                        
Restaurace U Komerčky Sokolov  

Za Síť MC v Karlovarském kraji, Hana Šnajdrová, krajská koordinátorka   

 

« další články z kategorie: Tisková zpráva

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist