přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Různé » DPP a DPČ už nepotřebují vstupní prohlídku

DPP a DPČ už nepotřebují vstupní prohlídku

04.04.2013

04.04.2013 zařazeno v kategorii: Různé | autor: test autor |

 

Prezident podepsal novelu zákona o specifických zdravotních službách, díky které se ruší všeobecná povinnost zaměstnanců na dohodu podstupovat vstupní a pravidelné lékařské prohlídky. Zavedení povinných prohlídek na jaře 2012 si vysloužilo titul v anketě Absurdita roku.

 

Novela zákona o specifických lékařských službách



Brigádníci pracující na dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti budou muset podstoupit vstupní zdravotní prohlídku jen tehdy, když budou vykonávat rizikovou práci. Novelu zákona o specifických zdravotních službách, která zužuje okruh lidí, jimž zákon ukládá povinnost prohlídku absolvovat, podepsal prezident Václav Klaus. Změna nabývá účinnosti 1. dubna 2013.



Nutnost zdravotních prohlídek pro všechny (tedy i pro brigádníky "na dohodu") zavedla zdravotnická reforma platná od loňského dubna. Opatření okamžitě zvítězilo v anketě Absurdita roku. "Novela také upřesňuje pravidla pro poskytování pracovnělékařských služeb," uvedl mluvčí prezidenta. Předpis by měl umožnit převážně zdravotnickým zařízením poskytovat prohlídky svým zaměstnancům prostřednictvím vlastního lékaře.



TIP: Podrobnější výklad k novele zákona naleznete v březnovém čísle časopisu Práce a mzda!

 

« další články z kategorie: Různé

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist