přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Tisková zpráva » Diskusní fórum k Evropskému roku aktivního občanství

Diskusní fórum k Evropskému roku aktivního občanství

20.05.2013

20.05.2013 zařazeno v kategorii: Tisková zpráva | autor: test autor |

 

Sokolov 18. 5. 2013

U příležitosti 20. výročí založení evropského občanství v rámci Maastrichtské smlouvy z roku 1993 vyhlásila EK rok 2013 Evropským rokem občanů a vyzvala organizace občanské společnosti, jako nositele iniciativ občanů, k realizaci aktivit k tomuto tématu.

Krajské středisko ČSŽ se prostřednictvím svých Okresních rad žen (ORŽ) a ve spolupráci s ANNA KK, o. s.  se k této výzvě připojili a připravili Celokrajské Diskusní fórum k Evropskému roku aktivního občanství. Diskusní fórum se konalo v Městském domě kultury v Sokolově, přesto, že počet chebských žen převažoval. Z Chebu byly vypraveny dva autobusy, které do Sokolova přivezly téměř osmdesát účastníků.

Diskusní fórum si kladlo za cíl vysvětlit občanům Karlovarského kraje, co EU občanům přinesla, zda splnila jejich očekávání, monitorovat názory o její budoucí podobě a jaké reformy jsou zapotřebí ke zlepšení každodenního života.  Zároveň zde byla prezentována práva evropských občanů, otázky jejich účasti a sounáležitosti na společném životě EU.

Tyto cíle pomohl pořadatelům naplnit příspěvek RNDr. Pavla Poce, poslance Evropského parlamentu a Mgr. Michaly Suchardové, odbornice na Evropské právo. Podporu místním partnerstvím a aktivním spolkům vyjádřil Ing. Zdeněk Berka, senátor Parlamentu ČR a starosta města Sokolov, který převzal záštitu nad celou akcí a Bc. Miloslav Čermák, náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro věci sociální, zdravotnictví a neziskový sektor.

„Často si kladu otázku, jaký je zájem nás Čechů o veřejné dění, zda je dobré se angažovat nebo lepší se „odpojit“ a dění ignorovat, zda stačí jenom chodit k volbám a potom nadávat, když se situací nejsme spokojeni.

 

 Pořadatelé Diskusního fóra jsou přesvědčeni, že zajímat se smysl má, že samo od sebe se místní dění - ať už politické, ekologické, ekonomické, kulturní či multikulturní – nezlepší. Přáli bychom si, aby nás „zajímajících se“ bylo více“ řekla Jaroslava Hernadyová, předsedkyně Krajské rady Českého svazu žen v Karlovarském kraji.  

 

Na tomto fóru byly prezentovány aktivity neziskových organizací Karlovarského kraje a to především aktivní účastí, ale také prostřednictvím Výstavy neziskového sektoru v Karlovarském kraji ANNA KK, o. s.

 

Za ANNA KK, o. s. a ČSZ

                                                                                                          Hana Šnajdrová                                                                                     Předsedkyně ANNA KK, o. s.

 

 

« další články z kategorie: Tisková zpráva

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist