přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Tisková zpráva » Diskusní fórum k Evropskému roku aktivního občanství

Diskusní fórum k Evropskému roku aktivního občanství

14.05.2013

14.05.2013 zařazeno v kategorii: Tisková zpráva | autor: test autor |

 

Sokolov 14. 5. 2013

U příležitosti 20. výročí založení evropského občanství v rámci Maastrichtské smlouvy z roku 1993 vyhlásila EK rok 2013 Evropským rokem občanů a vyzvala organizace občanské společnosti, jako nositele iniciativ občanů, k realizaci aktivit k tomuto tématu.

ANNA KK ve spolupráci s Krajským střediskem ČSŽ se k této výzvě připojili a připravují Celokrajské Diskusní fórum k Evropskému roku aktivního občanství, které se bude konat v Sokolově, 18. 5. 2013 v Městském domě kultury.

 

Diskusní fórum si klade za cíl vysvětlit občanům Karlovarského kraje, co EU občanům přinesla, zda splnila jejich očekávání, monitorovat názory o její budoucí podobě a jaké reformy jsou zapotřebí ke zlepšení každodenního života.  Zahrnuty budou také otázky týkající se výkonu práv evropských občanů, jejich účasti a sounáležitosti na společném životě EU.

 

Účast na Diskusním fóru přislíbil Ing. Pavel Poc, poslanec Evropského parlamentu, JUDr. Michala Suchardová, odbornice na Evropské právo, Ing. Zdeněk Berka, senátor Parlamentu ČR a starosta města Sokolov, který převzal záštitu nad celou akcí a Bc. Miloslav Čermák, náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro věci sociální, zdravotnictví a neziskový sektor.

„Často si kladu otázku, jaký je zájem nás Čechů o veřejné dění, zda je dobré se angažovat nebo lepší se „odpojit“ a dění ignorovat, zda stačí jenom chodit k volbám a potom nadávat, když se situací nejsme spokojeni.

 Pořadatelé Diskusního fóra jsou přesvědčeni, že zajímat se smysl má, že samo od sebe se místní dění - ať už politické, ekologické, ekonomické, kulturní či multikulturní – nezlepší. Přáli bychom si, aby nás „zajímajících se“ bylo více“ řekla Jaroslava Hernadyová, předsedkyně Krajské rady Českého svazu žen v Karlovarském kraji.  

 

Na tomto fóru budou prezentovány aktivity neziskových organizací Karlovarského kraje a bezpečnostní aktivity města Sokolova.

                                                              

 

Za ANNA KK, o. s. a ČSŽ

 

 

 

Hana Šnajdrová

                                                                                 Předsedkyně ANNA KK, o. s.

 

« další články z kategorie: Tisková zpráva

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist