přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Různé » Čestný předseda ANNA KK, kandiduje do Poslanecké sněmovny

Čestný předseda ANNA KK, kandiduje do Poslanecké sněmovny

30.09.2013

30.09.2013 zařazeno v kategorii: Různé | autor: test autor |

 

Zhodnocení volebního období 2010 - 2013

 

Na čem jsem se osobně podílel a co se podařilo realizovat:

 

Důležité bylo schválení zákona o rozpočtovém určení daní, v jehož důsledku došlo k navýšení financí do rozpočtů obcí.

 

Pozitivním okamžikem bylo prosazení zákona o pojišťovnictví, který jsem s dalšími poslanci připravoval dva roky, a bylo to velmi složité. Byl v minulosti třikrát shozen pod stůl, jedná se v podstatě o dofinancování hasičů a složek integrovaného záchranného systému z fondu zábran škod, který vytvoří pojišťovny. (více v Článcích)

 

Dále to bylo prosazení několika novel, jako např. přednost záchranářských vozidel na přechodu pro chodce, prodloužení dojezdové doby záchranářů na dvacet minut, neboť deset či patnáct minut se často nedá stihnout a mohli by tím trpět samotní záchranáři, kteří se vždy snaží být u případu co nejdříve.

 

Dále se podařilo prosadit alespoň minimální sociální výhody pro zdravotnické záchranáře a prostřednictvím MPSV a KÚ KK dofinancovat sociální služby v KK.

 

Zpravodajoval a podpořil jsem zákon poslance Bendy (ODS) o nevyplácení platů a náhrad pravomocně odsouzeným poslancům.

 

Samostatnou kapitolou byly práce na pozitivním posunu priorit dopravní obslužnosti pro Karlovarský kraj, týkající se nejen rychlostní komunikace R6. Konkrétně byl proveden nový výpočet ekonomické výhodnosti R6, vyšel pozitivně a tím došlo i k posunu této komunikace v žebříčku priorit Ministerstva dopravy. Výsledek se dostavil, stavba čtyřkilometrového úseku R6 mezi Lubencem a Bošovem bude obnovena a začne letos v říjnu. Zlepšení dopravní dostupnosti Karlovarského kraje bude mít přímý dopad na zaměstnanost v kraji.

 

Podílel jsem se také společně s Ministerstvem kultury ČR a představiteli dotčených měst na přípravných pracích pro zápis Západočeského lázeňského trojúhelníku a Hornické krajiny Krušnohoří do Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

 

Společně s předsedkyní Poslanecké sněmovny paní Miroslavou Němcovou jsem letos v červnu poskytl záštitu a umožnil v prostorách sněmovny uspořádání výstavy Hvězdné nebe nad Kyselkou na podporu záchrany těchto lázní.

 

V oblasti neziskových organizací se podařilo sjednotit vedení Asociace nestátních neziskových organizací ČR a tak může být tento subjekt vnímán jako partner pro Ministerstvo pro místní rozvoj, vládu a Parlament ČR – jedná se o důležitý a rozhodující okamžik ve financování činnosti neziskových organizací na republikové úrovni i v krajích.

 

Byla podepsána rámcová dohoda, kterou jsem dlouhodobě inicioval, mezi ČR a Německem o přeshraniční spolupráci záchranných služeb včetně letecké záchranné služby.

 

Zásluhou Ministerstva financí a podporou našich poslanců byla vyčleněna finanční částka na financování sportu pro děti a mládež, která bude rozdělovaná prostřednictvím Českého olympijského výboru přímo do tělovýchovných jednot.

 

V Karlovarském kraji jsem se podílel na podpoře dějepisné soutěže gymnázia v Chebu a zároveň na její propagaci v Poslanecké sněmovně.

 

Podílel jsem se také na vyhlášení hrobky rodiny zakladatele minerálky Korunní národní kulturní památkou Ministerstva kultury ČR, připravuje se i vyhlášení osady Malý Hrzín.

 

V kraji jsem řešil mnoho problémů jednotlivců, například zajištění pitné vody pro trvale bydlící občany v části obce Stráž nad Ohří.

 

Co se kvůli rozpuštění sněmovny stihnout nepodařilo:

 

Alespoň prvním čtením prošel návrh zákona o bezpečném pohybu na horách.

 

V paragrafovém znění máme připraven spolu s městem Karlovy Vary návrh zákona o cizojazyčných reklamách. Po jeho schválení by mohly obce a města regulovat cizojazyčné nápisy formou vyhlášky.

 

Mám také připraven návrh řešení začleňování menšin, který jsme už bohužel nestačili realizovat.

 

Je připraveno doplnění systému varování obcí a měst před povodněmi propojením informačního systému limnigrafických stanic, ČHMÚ, HZS s obcemi, městy a krajem. Bylo již projednáno v podvýboru IZS Poslanecké sněmovny ČR za účasti všech výše uvedených složek.

 

Chtěl bych rovněž pokračovat v prosazování zásadního zlepšení dopravní obslužnosti v Karlovarském kraji – dostavba R6 ve čtyřproudové verzi, výstavba železničního koridoru Praha - K. Vary, což má přímou návaznost na zlepšení zaměstnanosti v našem kraji.

 

Vzkaz voličům

 

Vše je ve vašich rukách. Mám pro vás vzkaz: Kdo nejde k volbám, nechť si potom nestěžuje a nesepisuje různé petice. I já jsem osobně současnou situací znechucen, ale tím nic nevyřeším. Zavinili jsme si to sami, včetně nás poslanců, že jsme se nedokázali rozumně dohodnout. A ještě jeden apel: Volte kandidáty, které znáte a víte, co udělali a ne ty, co jen mluví.


Rudolf Chlad

 

« další články z kategorie: Různé

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist