přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Výbor pro regiony Rady vlády pro NNO » Asociace ANNA KK změnila vedení. Nově ji bude řídit Hana Šnajdrová

Asociace ANNA KK změnila vedení. Nově ji bude řídit Hana Šnajdrová

12.02.2013

12.02.2013 zařazeno v kategorii: Výbor pro regiony Rady vlády pro NNO | autor: test autor |

 

11.2.2013

Karlovarský kraj - Cílem organizace bude hledání odborníků a podpora drobných neziskovek a dobrovolnictví

Asociaci nevládních neziskových aktivit ANNA KK povede nově v Karlovarském kraji Hana Šnajdrová. Rozhodla o tom víkendová valná hromada asociace.

Šnajdrová ve sdružení předtím působila jako její místopředsedkyně. Asociace ANNA KK chce nyní provést neziskový sektor transformaci.

Ostatním členům z řad neziskových organizací přitom hodlá pomáhat například vzděláváním členů a managementu, hledáním profesionálních pracovníků a podporou menších neziskovek.

Podle Hany Šnajdrové byly kdysi největší komplikací horší vztahys vedením kraje, kdy vázla

komunikace.

„Naší vizí bylo, že se naše asociace stane v otázce pomoci neziskovým organizacím plnohodnotným partnerem Karlovarského kraje. Vše se zlepšilo s příchodem hejtmana Josefa Novotného a náměstka Miloslava Čermáka. Kraj nyní respektuje naši činnost a přikládá našim činům důraz, což jsme nikdy předtím necítili. Díky vzájemné spolupráci tak stoupá jméno ANNA KK," sdělila.

Šnajdrové slova potvrdil i Miloslav Čermák, který je náměstkem hejtmana pro neziskový prostor.

„Karlovarský kraj podepsal se zástupci neziskovek smlouvu o spolupráci, kterou rozhodně nechce brát jako formalitu. Podpora občanských aktivit si zaslouží naši plnou pozornost, kterou jim i nadále chceme poskytovat. Velice si vážím všech aktivních lidí, kteří se podílejí na rozvoji občanské společnosti. Poskytováním služeb a organizováním aktivit nám pomáhají se zlepšováním životních podmínek občanů Karlovarského kraje," uvedl.

Podle předsedkyně je někdy ale největším problémem neziskovek právě jejich pojmenování.

„Název nezisková organizace vyvolává pocit, že tato společnost nepotřebuje žádné peníze. I když v těchto organizacích dělají dobrovolníci, například jízdenky nebo nějaké občerstvení jim nikdo nezaplatí. Zejména malé organizace ani na tohle peníze nemají. Podpora dobrovolnictví proto bude také jedním z našich hlavních úkolů," doplnila předsedkyně.

Další prioritou asociace ANNA KK pro rok 2013 bude provést i revizi strategického plánu a být oporou všem organizacím.

„Na to konto chceme vytvořit jakousi obecnou kuchařku, která by pomohla neziskovkám s jejich činností, a zároveň se chceme také zapojit do komisí a výborů při krajském úřadě, a to jako hlas poradní. Rovněž se budeme snažit hledat odborníky z Karlovarského kraje," dodala.

Autor: Zdeněk Hnízdil


Článek najdete na

 

http://karlovarsky.denik.cz/zpravy_region/asociace-anna-kk-zmenila-vedeni-nove-ji-bude-ridit-hana-snajdrova-20130212.html

 

« další články z kategorie: Výbor pro regiony Rady vlády pro NNO

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist