přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Analýza neziskového sektoru v Karlovarském kraji » Konference neformálního vzdělávání v Karlovarském kraji "Tvorba a pilotáž vzdělávacích programů v oblasti průřezových témat"

Konference neformálního vzdělávání v Karlovarském kraji "Tvorba a pilotáž vzdělávacích programů v oblasti průřezových témat"

21.02.2012

29.02.2012 zařazeno v kategorii: Analýza neziskového sektoru v Karlovarském kraji | autor: test autor |

 

Cílem konference je představit odborné veřejnosti výstupy z realizovaných pilotáží vzdělávacích programů v oblasti Průřezových témat, které vznikly v rámci projektu realizovaného Krajskou radou dětí a mládeže Karlovarska. Vzdělávací programy a pilotáže připravili účastníci tohoto projektu, organizace pracující s dětmi a mládeží v Karlovarském kraji. Cílovou skupinou jsou děti, mládež a pedagogičtí pracovníci z nevládních neziskových organizací, školních družin a klubů a v neposlední řadě také středisek volného času.
Jedná se celkem o 18 pilotáží, které kromě zkvalitnění práce s dětmi a mládeží v oblasti neformálního a zájmového vzdělávání, prohloubení znalostí v daných průřezových tématech a osvojení si inovativních metod při respektování různých podmínek a specifik regionu nabídli novou formu partnerství mezi těmito organizacemi.
průřezových témat:
•    Výchova k dobrovolnictví
•    Participace a informovanost, cesta k aktivnímu občanství
•    Inkluze dětí se speciálními vzdělávacími potřebami
•    Zdravé klima zájmového a neformálního vzdělávání
•    Mediální výchova a medializace
•    Multikulturní výchova

Konference se bude konat jako součást celorepublikové kampaně Týdny pro neziskový sektor, jejímž hlavním pořadatelem je Asociace NNO v ČR. V Karlovarském kraji je koordinátorem kampaně ANNA KK, o. s. Hlavním cílem Týdnů pro neziskový sektor je prezentace všech forem a aktivit neziskového sektoru a další posilování partnerství mezi jednotlivými společenskými sektory: veřejným, podnikatelským a neziskovým. Týdny pro neziskový sektor jsou volnou „skládačkou“ akcí, poskytující příležitost prezentovat veřejnosti nestátní neziskové organizace, jejich činnost, úspěchy i problémy.
    


 

Soubory ke stažení

pozvánka (562.5 KB, doc)

 
 

« další články z kategorie: Analýza neziskového sektoru v Karlovarském kraji

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist