přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Různé » SLOVO 21 nabízí bezplatné doučování romským studentům středních škol

SLOVO 21 nabízí bezplatné doučování romským studentům středních škol

22.06.2015

22.06.2015 zařazeno v kategorii: Různé | autor: test autor |

 

Bezplatné doučování, poradenství ve volbě dalšího studia a pořádání přípravných kurzů pro úspěšné zvládnutí přijímacího řízení na vysoké školy nabízí romským žákům středních škol nezisková organizace SLOVO 21 i v roce 2015 v rámci projektu Dža Dureder. SLOVO 21 tak již po několikáté zvyšuje úspěšnost mladých Romů v českém vzdělávacím systému.

Dža Dureder navazuje na úspěšné projekty z předchozích let, jako Dža Dureder 2014 nebo Můžeme jít dál II. 

Do projektu se mohou zapojit romští studenti maturitních oborů z celé republiky a všichni ti, kteří se připravují na přijímací zkoušky na vysoké školy. Projekt tak působí preventivně proti předčasnému ukončení vzdělávání. „Žáci a studenti se nejčastěji doučují z matematiky, českého jazyka, anglického jazyka, chemie a fyziky. Během deseti měsíců realizace posledního ročníku Dža Dureder se projektu zúčastnilo 19 studentů středních škol. Celkem navštěvovali 12 různých kurzů.  Na projektu spolupracovali tři regionální koordinátoři a devět lektorů. SLOVO 21 pomohlo dvěma studentům se dostat  na vysoké školy. Dalších třináct studentů v kurzech stále pokračuje a pět z nich uvažuje o podání přihlášky na některou z vysokých škol,“ říká koordinátorka projektu Denisa Miková

Z přípravných kurzů, které byly od roku 2004 součástí různých projektů - například Sikhľuv odiader - Uč se dál, Dža dureder - Pokračuj nebo Můžeme jít dál - se za celých 10 let rozhodlo podat přihlášku na vysokou školu 251 romských studentů, z toho 143 mladých lidí se na vysněnou fakultu dostalo.

"Tento fakt považujeme za důkaz toho, že projekt je potřebný, kvalitní a efektivní," dodává  Denisa Miková z organizace SLOVO 21.

Doučování bude probíhat do 31. 12. 2015.

Více informací o projektu a přihlášce naleznete na www.slovo21.cz

Projekt je podpořen z dotačního programu MŠMT na Podporu integrace romské komunity v roce 2015

 

 

« další články z kategorie: Různé

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist