přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Zavěry pracovní skupiny NNO » Informace o iniciativě Zeleného kruhu k rejstříkovému zákonu a další legislativa

Informace o iniciativě Zeleného kruhu k rejstříkovému zákonu a další legislativa

28.02.2013

28.02.2013 zařazeno v kategorii: Zavěry pracovní skupiny NNO | autor: test autor |

 

J. Sokolovičová : Ve středu 27. 2. se koná jednání vlády a je možné, že bude opět projednávat rejstříky. Není to sice na programu,ale v podkladech k jednání je stanovisko LRV, které  není jednoznačně proti ponechání rejstříků na MV, ale opět zvažuje dvě varianty řešení – „dvojkolejné“ i sjednocené rejstříky. LRV jako poradní orgán typicky rozhoduje konsensuálně, takže ačkoliv většina členů LRV byla pro sjednocení rejstříků, nehlasovali, a názor nám. Henycha z MV o ponechání rejstříku spolků v gesci MV ČR také zapracovali do poradního stanoviska pro vládu.

Přečetla dopis, který byl členům PS zaslán mailem a který je třeba ještě dnes odeslat. Zeptala se, kdo z členů PS NNO je schopen se okamžitě připojit. Vzhledem k tomu, že se jedná o obecnou občanskoprávní záležitost, výrazně preferuje variantu, kdy se odešle dopis společně s mnoha logy, jménem, pozicí, názvem, adresou a kontaktní údaji.

 

M. Berdychová: Zítra má Vláda ČR dokonce projednávat odklad platnosti občanského zákoníku na rok 2015.

 

J. Sokolovičová: Mezirezortní připomínkovací řízení novely o návrhu daní z příjmu ovlivňuje dary atd. Je třeba to sledovat. Zítra jedná vláda o rejstříkách spolků. Ministerstvo vnitra chce pokračovat v registracích rejstříků spolků. J. Sokolovičová připravila dopis. Pokud se někdo chce přidat, potřebuje logo a jméno statutárního zástupce, adresu organizace, kontakt. V pátek ve vládě končí mezirezortní připomínkové řízení.

 

A. Sedláček: Senátorka M. Horská má zájem uspořádat kulatý stůl k daňové novelizaci. Poprosila A. Sedláčka a J. Sokolovičovou o zorganizování. Kulatý stůl se bude konat 12. 3. 2013 od 10 do 13 hodin v Senátu, pro NNO bude asi 25 míst pro střešní organizace. Měli by tam být ekonomové, účetní, občanská sdružení, o.p.s a nadační fondy. Koncept je tříhodinový a má 3 části, v první části je představení a popsání současného stavu. Dále bude reagovat předkladatel, přestávka, dále ideologické vstupy, oponent č. 1 řekne dopad řešení, odhad tolik a tolik to bude stát, co očekáváte od takového řešení. Třetí část bude diskuse. Pozvánku rozešle M. Berdychová. Novela by měla platit asi od roku 2014.

 

« další články z kategorie: Zavěry pracovní skupiny NNO

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist