přeskočit k navigaci »

úvod » Články » Analýza neziskového sektoru v Karlovarském kraji » Analýza NNO v Karlovarském kraji

Analýza NNO v Karlovarském kraji

15.10.2011

15.10.2011 zařazeno v kategorii: Analýza neziskového sektoru v Karlovarském kraji | autor: test autor |

 

Potřeba zpracování analýzy nestátního neziskového sektoru v Karlovarském kraji vznikla z důvodu nutnosti získání aktuálních dat o neziskovém sektoru s cílem zvýšit kvalitu služeb a podpory rozvoje tohoto sektoru. V současné době má Karlovarský kraj k dispozici databázi nestátních neziskových organizací z roku 2006, které je v mnohých případech neaktuální: Jedná se o databázi kontaktů na jednotlivá občanská sdružení bez aktualizace a aktuálního popisu aktivit.  
Potřeba získání relevantních informací vyplývá mimo jiné také z aktivizace Asociace nestátních neziskových aktivit Karlovarského kraje, jejímž posláním je podporovat NNO a prosazovat jejich zájmy tak, aby mohly poskytovat kvalitní služby veřejnosti.

Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru v Karlovarském kraji:

•    Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř sektoru stejně jako s ostatními partnery – veřejnoprávní a podnikatelský sektor
•    Neziskový sektor je neopominutelnou hospodářskou silou, která zatím není zmapována tak, aby tímto faktem bylo možno účinně argumentovat.
•    Neziskový sektor je významným činitelem zaměstnanosti. Předpokládá se, že velký potenciál má i při vytváření pracovních návyků u absolventů a při zaměstnávání osob ohrožených sociální exkluzí, osob se zdravotním postižením atd.
•    Neziskový sektor velmi významně ovlivňuje postoje ve společnosti. Je propagátorem dobrovolnické práce, která je v současné době opomíjená.
•    Služby, které neziskový sektor poskytuje, jsou orientovány na veřejnou prospěšnost, ne vždy se jim ale dostává patřičné pozornosti jak veřejnosti, tak politické reprezentace; komplexní popis sektoru bude důležitým východiskem změny této situace.

Celou anylýzu najdete v sekci Ke stažení

 

« další články z kategorie: Analýza neziskového sektoru v Karlovarském kraji

« zpět na seznam článků

 
 
ANNAKK

ANNAKK
tel.: +420 776 204 962
email: info@annakk.cz

 

TOPlist